D vitaminin besinlerle alınan miktarı yeterli değildir. Vücut için gerekli D vitamini ultraviyole ışınları aracılığı ile ciltte sentezlenmektedir.
Yeterli D vitamini sentezi için haftada 3-4 kez en az 15 dakika olacak şekilde açık havada güneşlenilmesi önerilmektedir. D vitamininin besinlerden alınan miktarı için için en iyi kaynaklar ise somon, uskumru , ton balığı ve sardalya gibi yağlı balık etleri, kırmızı et, karaciğer, yumurta sarısı, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleridir.
Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği'nin ilgili rehberine göre herkesin D vitamini takviyesi alması gerekmemektedir. D vitamini takviyesi sadece yaşlılar, altta yatan bazı hastalıkları olan kişiler ve güneş ışığına çıkamayan gruplar için önerilmektedir. Eğer bu gruplardan biri değilseniz düzenli D vitamini takviyesi almanın sağlık açısından bazı sakıncaları olabilir.
